Ten kremowy i delikatny smak- świetna na podwieczorek, czy śniadanie!
Składniki:
- 6 łyżek kaszy kukurydzianej
- 1 banan
- 5 moreli
- kilka migdałów (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- Kaszę kukurydzianą ugotować (cały czas mieszając, do momentu zgęstnienia).
- Banana zblendować i wymieszać z kaszą, a morele obrać ze skórek.
- W formie do zapiekania ułożyć warstwę kaszy, następnie morele posypane cynamonem, pokruszone migdały i na wierzch kolejną warstwę kaszy (całość można oprószyć cynamonem).
- Zapiekać około 20 minut w temperaturze 180 stopni, podawać z jogurtem naturalnym.
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 620kcal
pycha ;pp
OdpowiedzUsuńAle to smacznie wygląda :) Zjadłabym na kolację :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna propozycja :)
OdpowiedzUsuńjeszcze nie zapiekałam tej kaszy, musze to nadrobić! :)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie:)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na kaszkę kukurydzianą :)
OdpowiedzUsuńSmacznie i zdrowo! :D
Mam paczuszkę kaszki jeszcze nie otwartej, bo nigdy nie miałam na nią pomysłu :) Teraz mam :D
Pozdrawiam ;)
Kolejny mega pomysł, zapisuję :D
OdpowiedzUsuńkolejny świetny przepis! :)
OdpowiedzUsuńPomysł idealny, koniecznie do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie :> Jeszcze nigdy nie jadłam polenty, muszę w końcu spróbować :>
OdpowiedzUsuńjeżeli smakuje jak wygląda to już zazdroszczę Ci takie posiłku :)
OdpowiedzUsuńwygląda obłędnie! wypróbuję
OdpowiedzUsuńA wieczorami czekam na Twoj post.. :D
OdpowiedzUsuń