30 sierpnia 2014

ZAPIEKANA POLENTA Z MORELAMI

No i po raz kolejny kasza kukurydziana i znowu morele, ale tym razem w zapiekance!

Ten kremowy i delikatny smak- świetna na podwieczorek, czy śniadanie!


Składniki:
  • 6 łyżek kaszy kukurydzianej
  • 1 banan
  • 5 moreli
  • kilka migdałów (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
Przygotowanie:
  1. Kaszę kukurydzianą ugotować (cały czas mieszając, do momentu zgęstnienia).
  2. Banana zblendować i wymieszać z kaszą, a morele obrać ze skórek.
  3. W formie do zapiekania ułożyć warstwę kaszy, następnie morele posypane cynamonem, pokruszone migdały i na wierzch kolejną warstwę kaszy (całość można oprószyć cynamonem).
  4. Zapiekać około 20 minut w temperaturze 180 stopni, podawać z jogurtem naturalnym.
 *Klikając w link każdy czytelnik mojego bloga przy zamówieniu w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ otrzyma 10zł rabatu!!!

Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 620kcal 

Dzień polskiej żywności 2014 

14 komentarzy:

  1. Ale to smacznie wygląda :) Zjadłabym na kolację :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jeszcze nie zapiekałam tej kaszy, musze to nadrobić! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super pomysł na kaszkę kukurydzianą :)
    Smacznie i zdrowo! :D
    Mam paczuszkę kaszki jeszcze nie otwartej, bo nigdy nie miałam na nią pomysłu :) Teraz mam :D
    Pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kolejny mega pomysł, zapisuję :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Pomysł idealny, koniecznie do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda cudownie :> Jeszcze nigdy nie jadłam polenty, muszę w końcu spróbować :>

    OdpowiedzUsuń
  7. jeżeli smakuje jak wygląda to już zazdroszczę Ci takie posiłku :)

    OdpowiedzUsuń
  8. A wieczorami czekam na Twoj post.. :D

    OdpowiedzUsuń