21 sierpnia 2014

POMIDOROWA PASTA JAGLANA

Jak zwykle przepis bardzo dietetyczny, a przy okazji szybki i prosty!
Fajnie sprawdza się do porannych kanapek- miła odmiana dla oklepanych dodatków ;)


Składniki:
  • 3 łyżki kaszy jaglanej
  • 1 pomidor malinowy
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego 
  • 1 łyżeczka pomidorów z bazylią i czosnkiem niedźwiedzim (firmy OWOCOWY RAJ)*
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną opłukać i ugotować, pod koniec gotowania dodać pokrojonego w kostkę i obranego ze skóry pomidora.
  2. Całość razem wymieszać z przyprawą i gotować jeszcze kilka minut (do odparowania i wchłonięcia całego płynu).
  3. Po ugotowaniu zblendować do konsystencji pasty i podawać z jogurtem naturalnym.

*Klikając w link każdy czytelnik mojego bloga przy zamówieniu w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ otrzyma 10zł rabatu!!!

Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 180kcal 

Pora na pomidora!Warzywa psiankowate 2014Warzywa psiankowate 2014

10 komentarzy:

  1. Taki krem na wytrawnie musi być wyśmienity *.*

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy pomysł! Ja nie przepadam za kaszą jaglaną, ale może w tej postaci by mi zasmakowała. Dziękuję za dodanie do akcji psiankowatej :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetna pasta! Bardzo lubię połączenie pomidorów i kaszy jaglanej. Dziękuję za dołączenie do akcji pomidorowej :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajna pasta! Wygląda smacznie. :)

    OdpowiedzUsuń
  5. To dla mnie zupełnie coś nowego... Super!

    OdpowiedzUsuń
  6. świetny pomysł, muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  7. zrobiłam wczoraj na kolację, ta pasta jest przepyszna! idealnie doprawiona dzięki przyprawie, pachniało w całym domu kiedy gotowałam ;)

    http://bakaliowy-swiat.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń