8 sierpnia 2014

BRZOSKWINIOWA KASZA KUKURYDZIANA Z MUSEM MORELOWYM I BORÓWKAMI

Dzisiaj na śniadanie zaserwowałam sobie bezglutenową kaszę kukurydzianą wypełnioną po brzegi owocami, które pięknie "uśmiechały się" na straganie podczas porannych zakupów ;)

Morele- nie tylko smaczne, ale sprzyjają zdrowiu i urodzi. Mają świetny wpływ na trawienie, ale i ciśnienie. Borówki zaś są bogate nie tylko w smak, ale również i składniki odżywcze. Wykazują też korzystny wpływ na wzrok. A brzoskwinie... słodziutkie i na dodatek chronią przed anemią, pobudzając produkcję czerwonych krwinek! Także nie pozostaje nam nic innego, jak tylko korzystać z obfitości lata i witamin!

Warto też dodać, że kasza kukurydziana jest produktem bezglutenowym, więc moja propozycja świetnie sprawdzi się dla wszystkich alergików również, jako przekąska czy podwieczorek ;)


Składniki:
  • 4 łyżki kaszy kukurydzianej
  • 1 brzoskwinia
  • 3 świeże morele
  • 3 suszone morele (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • pół szklanki borówek
  • 1 łyżeczka stevi
Przygotowanie:
  1. Kaszę kukurydzianą ugotować (do wchłonięcia całego płynu), cały czas mieszając.
  2. Do ugotowanej kaszy dodać stevię i wymieszać w pokrojonymi brzoskwiniami oraz borówkami.
  3. Morele obrać ze skórki, zblendować na mus i wymieszać z pokrojonymi na mniejsze kawałki morelami suszonymi.
  4. Całość przełożyć do mieseczki, polać musem i obsypać borówkami.

*Klikając w link każdy czytelnik mojego bloga przy zamówieniu w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ otrzyma 10zł rabatu!!!


Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 440kcal

Lekkie desery bez piekarnika vol 2Kukurydziane wariacje IIIBłękitne skarby lata!

2 komentarze: