15 kwietnia 2020

Batony owsiane z bakaliami



Składniki:

  • 200 g płatków owsianych
  • 200 g mieszanki orzechów
  • 100 g moreli suszonych
  • 100 g rodzynek
  • 2 banany
  • 2 jajka

Przygotowanie:

  1. Płatki wymieszaj z posiekanymi morelami i orzechami. Dodaj również wcześniej namoczone i odcedzone rodzynki.
  2.  Banany zblenduj wraz z jajkami, po czym dokładnie wymieszaj ze sobą wszystkie składniki.
  3.  Masę wyłóż do formy i piecz około 20/25 minut w 190 stopniach (po upieczeniu odstaw do wystygnięcia i pokrój na batony).


Kalorie:
Całość (20 batonów) - ok. 3085 kcal
1 baton - ok. 258 kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz