9 listopada 2019

POTRAWKA Z TEMPEH I ANANASEM



Składniki:

  • 150 g ryżu jaśminowego
  • 180 g wędzonego tempeh
  • natka pietruszki
  • puszka ananasa
  • sos pomidorowy z seitanem 
  • 1 łyżka oliwy
  • cebula

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzej oliwę, a następnie podsmaż na niej posiekaną cebulkę oraz większość tempeh pokrojonego w kostkę.
  2. Pod koniec smażenia dodaj odsączonego ananasa oraz sos - całość zagotuj.
  3. Ryż ugotuj, a następnie wyłóż na talerz. Dodaj sos, całość posyp natką pietruszki i ozdób plastrami tempeh.


Kalorie:
Całość (2 porcje) - ok. 1530 kcal
1 porcja - ok. 765 kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz