24 listopada 2019

BANANOWE PLACUSZKI Z OTRĘBAMI



Składniki:

  • 2 małe banany
  • 2 jajka
  • 5 łyżek otrębów owsianych
  • 2 łyżki masło orzechowego
  • 1 łyżka dżemu z czarnych porzeczek
  • 1 łyżka pestek dyni
  • 10 g gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki granatu
  • świeża mięta

Przygotowanie:

  1. Banany rozgnieć widelcem, wymieszaj z jajkami i otrębami - odstaw na chwilę.
  2. Na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu) smaż placuszki z obu stron.
  3. Gotowe placuszki ułóż na talerzu i podaj z dodatkami: masłem orzechowym, dżemem, granatem, pestkami dyni, czekoladą i świeżą miętą.


Kalorie:
Całość (13 placuszków) - ok. 965 kcal
1 placuszek - ok. 74 kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz