17 sierpnia 2019

MARCHEWKOWE BABECZKI Z KREMOWĄ POLEWĄ



Składniki:

  • 2 marchewki

  • 2 jajka

  • 2 banany

  • 1 łyżeczka cynamonu

  • 2 łyżki skrobi z manioku

  • 4 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej

  • 2 łyżki masła orzechowego

  • 1 łyżka kakao

  • 1 łyżka syropu z agawy


Przygotowanie:

  1. Banany zblenduj z jajkami, napojem sojowym.

  2. Marchew rozdrobnij malakserem lub zetrzyj na tarce i wraz z mąkami wymieszaj ze zblendowanymi składnika

  3. Masę przełóż do foremek i piecz około 20 minut w 190 stopniach.

  4. Masło orzechowe wymieszaj z kakao i syropem z agawy, następnie tak przygotowaną polewą udekoruj babeczki.

  5. Na wierzch każdej babeczki nałóż orzecha.


Kalorie:

Całość (12 babeczek) - ok. 1150kcal

1 babeczka - ok. 96kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz