28 lipca 2019

KOLOROWE PANCAKES



Składniki:

  • 3 banany

  • 2 jajka

  • 250 ml mleka owsianego

  • 4 łyżki skrobi z manioku

  • 10 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej

  • garść wiśni

  • borówki

  • kilka śliwek

  • 1 nektaryna

  • masło orzechowe

  • gorzka czekolada

  • garść orzechów włoskich

  • świeża mięta




Przygotowanie:

  1. Jajka zblenduj z bananami oraz mlekiem owsianym.

  2. Następnie wmieszaj skrobię oraz mąkę - z masy usmaż placuszki (na rozgrzanej patelni).

  3. Gotowe placuszki polej musem ze zblendwanych wiśni, posyp gorzką czekoladą, orzechami włoskimi, borówkami, pokrojonymi śliwkami i nektarynką.

  4. Całość polej dodatkowo masłem orzechowym i udekoruj miętą.


Kalorie (placki bez dodatków):

Całość (33 placuszki) - ok. 1353kcal

1 placuszek - ok. 41kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz