15 marca 2018

MLEKO OWSIANE

Uwielbiam mleka roślinne! Wybór jest ogromny, ale niestety cena mleka roślinnego o "porządnym" składzie pozostawia wiele do życzenia... Zatem nie pozostaje nic, tylko zakasać rękawy i zrobić je w domu!

Gwarantuje - nie ma nic prostszego! :)



Składniki:

  • 1 szklanka płatków owsianych

  • 2 szklanki wrzątku

  • 4 szklanki wody mineralnej

  • 2 łyżki syropu klonowego


Przygotowanie:

  1. Płatki zalej wrzątkiem i odstaw, aż wchłonął wodę.

  2. Następnie dolej pozostałe 4 szklanki i całość porządnie zblenduj.

  3. Mleko przecedź przez gazę, a następnie wymieszaj ze syropem klonowym.

  4. Przechowuj w zamkniętym pojemniku w lodówce do 3 dni.


Kalorie:

Całość (2 litry) – ok. 460kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz