7 kwietnia 2017

BROWNIE FASOLOWE Z GRANATEM BEZ PIECZENIA

Ciasta, które tworzy się bez piekarnika to ciasta preferowane zwłaszcza latem!
Jednak pokusa nie włączania piekarnika była nieodparta, a ochota na ciasto ogromna!

No to kilka produktów oraz minut spędzonych w kuchni i wegańskie brownie bez pieczenia gotowe! ;)


Składniki:
  • 240g fasoli (ugotowanej lub konserwowej)
  • 2 gruszki
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 100g mąki kokosowej
  • pół granatu
Przygotowanie:
  1. Fasolę zblendować z gruszką, kakao i cukrem trzcinowym.
  2. Do masy wmieszać mąkę kokosową, po czym całość wyłożyć do formy (wyłożonej folią spożywczą).
  3. Na wierzch powciskać ziarenka granatu- brownie schłodzić kilka godzin w lodówce.

Kalorie:
Całość (25 kawałków)- ok. 1305kcal
1 kawałek- ok. 104kcal

4 komentarze:

  1. mniam, takie brownie to coś dla mnie! :D chociaż ja mimo wszystko podpiekłabym w piekarniku, nie wiem czemu, ale czuję się jakoś tak niekomfortowo z myślą o jedzeniu fasoli na surowo

    http://kuchniaellie.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Tyle razy słyszałam o ciastach z fasoli, że muszę wreszcie spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawa wersja! Ja ostatnio robiłam fasolowe, ale pieczone i bez gruszek ;)

    OdpowiedzUsuń