24 lutego 2017

MAKARON Z POMIDOROWYM PESTO

Makaron... mało kto go nie lubi, a możliwości na jego przygotowanie jest naprawdę sporo!
Jednym z najbardziej popularnych sposobów na jego podanie jest makaron z pesto ;)
A że odnalazłam w swoich zapasach genialny słoiczek suszonych pomidorów to od razu zabrałam się do przygotowania czegoś na kształt pesto ;)


Składniki:
  • 200g makaronu kukurydziano- ryżowego
  • słoiczek pomidorów suszonych w oliwie
  • 3 ząbki czosnku
  • 100g nasion słonecznika
  • 2 łyżki oleju z nasion wiesiołka
  • kiełki brokułu
  • szczypta soli himalajskiej
Przygotowanie:
  1. Makaron ugotować i odcedzić.
  2. Pomidory wraz z oliwą zblendować dokładnie z czosnkiem, olejem wiesiołka, słonecznikiem oraz szczyptą soli.
  3. Makaron wymieszać z pesto, przed podaniem posypać kiełkami brokułu. 
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (4 porcje)- 2070kcal
1 porcja- ok. 518kcal

1 komentarz:

  1. Wygląda jak gotowy pomidorowy makaron, dawno nie jadłam pesto pora jakieś zrobić :)

    OdpowiedzUsuń