12 stycznia 2017

KUKURYDZIANE CIASTO Z GRUSZKĄ

Bardzo lekkie, bardzo proste i smaczne! ;)

Z gruszką, która nadaje mu fajny smak, a zjedzony w towarzystwie kubka koktajlu owocowe- mega! :)


Składniki:
  • 3/4 szklanki kaszy kukurydzianej
  • banan
  • 3 jajka
  • szczypta stewi
  • gruszka
Przygotowanie:
  1. Białka oddzielić od żółtek, a następnie ubić na sztywną pianę.
  2. Żółtka zblendować z bananem, stewią, po czym delikatnie wmieszać w ubite białka.
  3. Na sam koniec, również delikatnie mieszając, dodać kaszę .
  4. Na wierzchu poukładać kawałki gruszki- ciasto piec około 20-25 minut w 180 stopniach. 

Kalorie:
Całość (10 kawałków)- ok. 805kcal
1 kawałek- ok. 81kcal

3 komentarze:

  1. Kocham takie szybkie i lekkie ciasta. :)
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Mam pytanko, nie znam się jeszcze dobrze na tych wszystkich kulinarnych cudach i chciałam wiedzieć czy zamiast kaszy kukurydzianej mozna użyć mąki kukurydzianej?

    OdpowiedzUsuń