22 stycznia 2017

BUDYŃ JAGLANY Z TAHINI I POMARAŃCZAMI

Budynie jaglane to moja słabość... zawsze i wszędzie, o każdej porze i w każdym smaku!
Ale ten z tahini jest wyjątkowy! Z soczystymi pomarańczami!


Składniki:
  • 100g kaszy jaglanej
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1 łyżka tahini
  • 20g cukru waniliowego
  • szczypta cynamonu
  • pomarańcza
  • opcjonalnie: orzechy nerkowca, daktyle
Przygotowanie:
  1. Kaszę opłukać w wodzie dwukrotnie, a następnie ugotować w mleku.
  2. Ugotowaną kaszę zblendować z cukrem, tahini oraz cynamonem.
  3. Gotowy budyń nałożyć do miseczki i podawać z plastrami pomarańczy oraz bakaliami.

Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 725kcal
1 porcja- ok. 363kcal

1 komentarz:

  1. Wszystko super, tylko mleko krowie zastąpić roślinnym I bedzie zdrowiej, smaczniej i bardziej etycznie.

    OdpowiedzUsuń