16 stycznia 2017

BABECZKI KUKURYDZIANE Z ORZECHAMI BRAZYLIJSKIMI NA ZIMNO

Deser na zimno? Proszę bardzo!
Lekkie, kolorowe- idealne, gdy nie chce Wam się włączać piekarnika :)


Składniki:
  • 6 łyżek kaszy kukurydzianej
  • 1 łyżka mąki kokosowej
  • garść orzechów brazylijskich
  • szczypta stewi
Przygotowanie:
  1. Kubeczki/miseczki wyłożyć folią spożywczą, na spód powrzucać orzechy brazylijskie.
  2. Kasze kukurydzianą ugotować w 4- krotnej ilości wody do kaszy z dodatkiem stewi.
  3. Zaraz po ugotowaniu do kaszy wmieszać mąkę- całość wyłożyć do kubeczków.
  4. Wszystkie babeczki odstawić do wystygnięcia i schłodzenia.
Babeczki najlepiej podać z ulubionym musem, czy sorbetem. U mnie był to sorbet z mrożonych malin, miodu rzepakowego i wody różanej :)



Kalorie:
Całość (3 babeczki)- ok. 620kcal
1 babeczka- ok. 207kcal

1 komentarz:

  1. Wygląda bajecznie! I jaki prosty przepis, koniecznie wypróbuję :-)

    OdpowiedzUsuń