Na zdrowo, na wesoło- lekko i smacznie! ;)
Składniki:
- 5 łyżek płatków jaglanych
- banan
- jajko
- 1 łyżka kakao
- budyń waniliowy
- 300ml mleka (dowolnego)
- 20g cukru waniliowego
- kawałek granatu
- Płatki zmielić na mąkę, a następnie zblendować z bananem, jajkiem i kakao.
- Masę przełożyć do niewielkiej "keksówki" (wyłożonej papierem do pieczenia) i piec około 20 minut w 180 stopniach.
- Gotowe ciasto po wystygnięciu przekroić wzdłuż na dwie części.
- Budyń wymieszać z cukrem w 300ml mleka, a następnie zagotować (energicznie mieszając)- gotowym budyniem przełożyć ciasto i odstawić do wystygnięcia oraz stężenia.
- Gotowe ciasto podawać z granatem.
Kalorie:
Całość (6 kawałków)- ok. 710kcal
1 kawałek- ok. 118kcal
Uwielbiam wszystkie połączenia z budyniem :)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł
OdpowiedzUsuń