20 października 2016

GRYCZANY OMLET Z CZEKOŚLIWKĄ I CZEKOLADĄ

Jesienny wieczór... nieco chłodny, na szczęście nie deszczowy...
Przychodzi ochota na coś słodkiego? Tak! To ochota na coś słodkiego, ale bez pieczenia, bez stania przy piekarniku... co by to mogło byc? hm..? No pewnie omlet ;)

I voilà zachcianka spełniona!


Składniki:
  • 1/2 szklanki mąki gryczanej
  • 3 łyżki płatków owsianych (Green Essence)*
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mleka
  • banan
  • 2 łyżki czekośliwki
  • małe jabłko
  • 20g gorzkiej czekolady 99%
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
Przygotowanie:
  1. Jajka, mleko, banana, mąkę gryczaną oraz płatki owsiane zblendować.
  2. Na patelnię z rozgrzanym olejem kokosowym wylać masę i smażyć z obu stron pod przykryciem.
  3. Gotowy omlet posmarować czekośliwką, poukładać kawałki jabłka, a całość polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)- wystarczy wpisać kod "CHIA100" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (1 DUŻY omlet)- ok. 780kcal

3 komentarze:

  1. Omlety są najlepsze w taką pogodę na śniadanie, a tym bardziej z czekośliwką ;) Pozdrawiamy!

    OdpowiedzUsuń
  2. ale pyszności! takimi omletami mogę się zajadać :)

    OdpowiedzUsuń