Moja ukochana dynia w hummusie wraz z chrupiącymi krakersami ryżowymi- nie mogło być lepiej!
Składniki:
- 100g ciecierzycy
- 1/2 dyni hokkaido
- 1 łyżka tahini
- 1 łyżeczka oleju arganowego
- przyprawy: kurkuma, sól himalajska
- opakowanie krakersów ryżowych
- Ciecierzycę namoczyć (najlepiej całą noc), a następnie ugotować (60 minut).
- Dynię pokroić na kawałki i upiec w piekarniku (20 minut/180 stopni).
- Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zblendować.
- Hummus podawać z krakersami ryżowymi.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 960kcal
1 porcja- ok. 480kcal
Super pomysł, uwielbiam cieciorkę i dynię!
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis, ciekawe połączenie składników.
OdpowiedzUsuńŚwietne połączenie ciecierzycy z dynią :)
OdpowiedzUsuń