26 czerwca 2016

KOKOSOWE BABECZKI Z TRUSKAWKOWYM KREMEM JAGLANYM

Weekendowych pyszności ciąg dalszy!
Korzystam z truskawek dopóki jeszcze są łatwo dostępne i robię pyszne babeczki z truskawkowym kremem jaglanym! ;)


Składniki: 
Babeczki
  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki mleka 0,5%
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 5 łyżek mąki kokosowej
Krem
  • 100g kaszy jaglanej
  • garść truskawek
  • 20g waniliowego cukru trzcinowego
  • 2 szklanki mleka 0,5%
  • do ozdoby: migdały, morwa biała (Green Essence)*
Przygotowanie:
Babeczki
  1. Wszystkie składniki na babeczki zblendować ze sobą.
  2. Masę przełożyć do foremek, babeczki piec około 20 minut w 180 stopniach.
Krem 
  1. Kaszę jaglaną opłukać, a następnie ugotować w mleku z dodatkiem truskawek.
  2. Ostudzoną kaszę zblendować na gładki krem z cukrem waniliowym, po czym nałożyć na babeczki.
  3. Babeczki ozdobić migdałami i morwą białą.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!! 
 
Kalorie:
Całość (12 babeczek)- ok. 1515kcal
1 babeczka- ok. 126kcal

5 komentarzy:

  1. Poproszę o chociaż jedną! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Truskawkowy krem jaglany - brzmi cudownie, wygląda jeszcze lepiej, a smakuje na 100% wybornie. Pędzę do kuchni!

    OdpowiedzUsuń
  3. Super przepis i apetycznie wyglądają .
    Pozdrawiam, muuooaa.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń