Zrobiłam to przy okazji testowania patelni WOLL Szafir.
Oczywiście nie mogło się obyć bez delikatnego kremu jaglanego i truskawek... coś pysznego!
Składniki:
Naleśniki
- 5 łyżek mąki kasztanowej
- 5 łyżek płatków owsianych
- 3 jajka
- 1/2 szklanki mleka 0,5%
- 80g kaszy jaglanej
- 1,5 szklanki mleka 0,5%
- 300g truskawek
- banan
Naleśniki
- Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie ze sobą zblendować.
- Nagrzać patelnię i wylać ciasto- smażyć bez tłuszczu na "małym ogniu" przez kilka minut (z obu stron).
- Kaszę jaglaną opłukać i ugotować w mleku, a następnie zblendować z połową banana.
- Drugą połowę banana zblendować z garścią truskawek na mus.
- Na gotowe naleśniki nałożyć mus jaglany, kawałki truskawek i złożyć na pół, na wierzchu polać musem i ozdobić truskawkami.
Całość (2 ogromne naleśniki)- ok. 1255kcal
1 naleśnik- ok. 628kcal
Ależ to apetycznie wygląda! ;)
OdpowiedzUsuńwyglądają bosko :) chcemy :)
OdpowiedzUsuńZjadłabym już teraz! pysznie wygląda. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńna jakie roślinne można zamienić zwykłe mleko. Na mleku ryżowym naleśników nie mogę przewrócić
OdpowiedzUsuńna kokosowe :)
UsuńWygląda bardzo bardzo kusząco :)
OdpowiedzUsuń