8 czerwca 2016

KASZTANOWO- OWSIANE NALEŚNIKI Z MUSEM JAGLANYM I TRUSKAWKAMI

Dawno nie było naleśników! A więc trzeba było nadrobić! :)
Zrobiłam to przy okazji testowania patelni WOLL Szafir.

Oczywiście nie mogło się obyć bez delikatnego kremu jaglanego i truskawek... coś pysznego!


Składniki:
Naleśniki
  • 5 łyżek mąki kasztanowej
  • 5 łyżek płatków owsianych
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki mleka 0,5%
Dodatki
  • 80g kaszy jaglanej
  • 1,5 szklanki mleka 0,5%
  • 300g truskawek
  • banan
Przygotowanie: 
Naleśniki
  1. Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie ze sobą zblendować.
  2. Nagrzać patelnię i wylać ciasto- smażyć bez tłuszczu na "małym ogniu" przez kilka minut (z obu stron).
Dodatki
  1. Kaszę jaglaną opłukać i ugotować w mleku, a następnie zblendować z połową banana.
  2. Drugą połowę banana zblendować z garścią truskawek na mus.
  3. Na gotowe naleśniki nałożyć mus jaglany, kawałki truskawek i złożyć na pół, na wierzchu polać musem i ozdobić truskawkami. 
Kalorie:
Całość (2 ogromne naleśniki)- ok. 1255kcal
1 naleśnik- ok. 628kcal

6 komentarzy:

  1. Ależ to apetycznie wygląda! ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. wyglądają bosko :) chcemy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zjadłabym już teraz! pysznie wygląda. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. na jakie roślinne można zamienić zwykłe mleko. Na mleku ryżowym naleśników nie mogę przewrócić

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda bardzo bardzo kusząco :)

    OdpowiedzUsuń