Pożywną częścią sałatki obok czarnego ryżu jest również grillowany indyk, którego można w wersji wegańskiej zamienić na tofu ;)
Do tego słodka i soczysta pomarańcza, szpinak, sezam, jagody goji.... coś pysznego!
Składniki:
- 6 łyżek dzikiego ryżu
- 150g filetu z indyka
- 1 łyżka sezamu
- 1 pomarańcza
- 2 garście szpinaku
- 1 łyżka jagód goji
- 1 łyżeczka octu ryżowego
- przyprawy: curry, papryka ostra
- Ryż ugotować, a indyka pokroić w kostkę, obsypać przyprawami oraz sezamem i ugrillować w piekarniku.
- Pomarańczę obrać ze skórki i pokroić w kostkę, wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
- Sałatkę podać z jagodami goji i lekko skropić octem ryżowym.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 665kcal
1 porcja- ok. 333kcal
Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńBajeczna :>
OdpowiedzUsuńBardzo wiosenna i wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńooo....pyszności! :)
OdpowiedzUsuńPrzepyszne połączenie! :-)
OdpowiedzUsuń