6 lutego 2016

OWSIANE BABECZKI Z BANANAMI I NERKOWCAMI

Kolejne z serii babeczek, które świetnie zastąpią drugie śniadanie, przekąskę w ciągu dnia, czy deser!
Ja uwielbiam je za słodycz banana i nerkowców, a to w połączeniu z klasycznym smakiem płatków owsianych daje pyszny efekt!

Uwaga- najlepiej smakują z koktajlem owocowym! ;)


Składniki:
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 2 banany
  • 1 jogurt naturalny
  • 2 białka jajek
  • garść orzechów nerkowca (Green Essence)*
Przygotowanie:
  1. Białka zblendować z jednym bananem i połówką drugiego oraz jogurtem i płatkami owsianymi.
  2. Do masy dodać pokruszone orzechy nerkowca i wymieszać.
  3. Masę przełożyć do foremek, na wierzch każdej babeczki ułożyć plaster banana.
  4. Babeczki piec około 20- 25 minut w 180 stopniach.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (12 babeczek)- ok. 740kcal
1 babeczka- ok. 62kcal

3 komentarze:

  1. Madziu, ty to umiesz zrobić genialne dania. Musi być przepyszne! Jutro lecę po składniki! :) Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Twoje babeczki zawsze sa bardzo smaczne. Moze jutro znajde chwile czasu i zdaze je upiec do kawki :-).

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie przepisy lubię najbardziej, prosto, szybko i zdrowo i założę się, że babeczki wychodzą przepyszne. Przepis zapisałam i na pewno wypróbuję.

    OdpowiedzUsuń