27 lutego 2016

JAGODOWY PUDDING CHIA Z RÓŻĄ I MORWĄ BIAŁĄ

Lekki pudding chia z nutą różaną, jagodami bardzo słodką morwą to pomysł na popołudniowy deser!

Pudding oprócz wspaniałego smaku, posiada również inne zalety- dużą zawartość błonnika, czy minerałów!


Składniki:
  • 5 łyżek nasion chia (Green Essence)*
  • 2 łyżki suszonych liści stevi
  • 2 łyżki wody różanej
  • 100ml mleka migdałowego
  • garść jagód
  • 2 łyżki morwy białej
Przygotowanie:
  1. Liście stevi zaparzyć w 500ml wrzątku i odcedzić, a następnie do naparu dodać wodę różaną i mleko.
  2. Chia namoczyć w mieszance (w lodówce, co najmniej 4 godziny).
  3. Namoczone ziarna chia wymieszać z jagodami, przełożyć do miseczki i posypać suszoną morwą białą. 

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (2 puddingi)- ok. 415kcal
1 pudding- ok. 208kcal

4 komentarze:

  1. Ciekawy pomysł. Morwa jeszcze się u mnie nie pojawiła w kuchni. Jaki ma smak?

    OdpowiedzUsuń
  2. Jestem ciekawa tego różanego smaku, a morwę uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Puddingi chia stawiam na pierwszym miejscu. W takim zestawieniu jeszcze nie robilam. No i zapomnialam,ze mam duzo morwy:-).

    OdpowiedzUsuń