Pudding oprócz wspaniałego smaku, posiada również inne zalety- dużą zawartość błonnika, czy minerałów!
Składniki:
- 5 łyżek nasion chia (Green Essence)*
- 2 łyżki suszonych liści stevi
- 2 łyżki wody różanej
- 100ml mleka migdałowego
- garść jagód
- 2 łyżki morwy białej
- Liście stevi zaparzyć w 500ml wrzątku i odcedzić, a następnie do naparu dodać wodę różaną i mleko.
- Chia namoczyć w mieszance (w lodówce, co najmniej 4 godziny).
- Namoczone ziarna chia wymieszać z jagodami, przełożyć do miseczki i posypać suszoną morwą białą.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (2 puddingi)- ok. 415kcal
1 pudding- ok. 208kcal
Ciekawy pomysł. Morwa jeszcze się u mnie nie pojawiła w kuchni. Jaki ma smak?
OdpowiedzUsuńjest chrupiąca i ma bardzo słodki smak :)
UsuńJestem ciekawa tego różanego smaku, a morwę uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńPuddingi chia stawiam na pierwszym miejscu. W takim zestawieniu jeszcze nie robilam. No i zapomnialam,ze mam duzo morwy:-).
OdpowiedzUsuń