12 stycznia 2016

SZEJK MALINOWY Z SYROPEM Z AGAWY I MIGDAŁAMI

Nie ma to jak dobry szejk w środku zimy! ;)

Na szczęście mam w zamrażalniku jeszcze troszkę lata w postaci owoców i raz na jakiś, dzięki takim koktajlom przenoszę się w inną porę roku. Całość była tym bardziej słodka, ponieważ szejk polałam syropem z agawy z malinami- uwierzcie niebo w gębie! ;)


Składniki:
  • 1 szklanka mrożonych malin
  • 1 mały banan
  • 100g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka syropu z agawy malinowego
  • kilka migdałów
Przygotowanie:
  1. Maliny, jogurt i banana dokładnie ze sobą zblendować.
  2. Szejk podawać polany syropem z agawy z malinami mrożonymi oraz migdałami. 
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (1 szejk)- ok. 340kcal

6 komentarzy:

  1. Jak to jest,ze Ty Madziu czytasz w moich myslach i jak dobra wrozka,dodajesz ostatnimi czasy wszystko to,co uwielbiam;-). Natychmiast bym chciala takiego szejka:-P. Musze poczekac do jutra. Babeczki upieklam;-). Powiem jedno-PRZEPIS POWTORZE! Pyszota. Komosianka byla na sniadanie. Zagosci u mnie na dluzej;-). Dziekuje:-P.

    OdpowiedzUsuń
  2. też mam ostatnio fazę, ale na koktajle- czyli zamrożone odmrażam :D
    piękny kolor, i na pewno cudowny smak! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wszystko co najlepsze zostało zawarte w koktajlu :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ojeeej ale mi narobiłaś smaka na takiego szejka :D

    OdpowiedzUsuń