23 stycznia 2016

BABECZKI OWSIANE Z PESTKAMI DYNI I MORELI

Dzisiaj szybko prezentuję przepis na owsiane muffinki z pestkami dyni i moreli!
Są one słodkie, a jednocześnie pożywne i idealnie nadają się na drugie śniadanie lub deser w porze po obiadowej ;)


Składniki:
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 2 jajka
  • 2 banany
  • 4 łyżek pestek dyni
  • 1 łyżka pestek moreli
Przygotowanie:
  1. Płatki owsiane zblendować z bananami i jajkami.
  2. Do całości dodać pestki dyni i wymieszać.
  3. Masę przełożyć do foremek, na wierzch każdej babeczki poukładać pestki moreli.
  4. Piec około 15- 20 minut w 18 stopniach.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (9 babeczek)- ok. 1075kcal
1 babeczka- ok. 119kcal

8 komentarzy: