2 grudnia 2015

KAKAOWE CIASTECZKA OWSIANE Z KREMEM

Chyba wszyscy, którzy przeglądają mojego bloga zdążyli zauważyć, że wprost ubóstwiam krem jaglany!
A w połączeniu z ciastami, czy jak w tym przypadku ciasteczkami nie ma sobie równych!

Dzisiaj zatem prezentuję nieskomplikowane ciasteczka owsiane wypełnione po brzegi kremem jaglanym!


Składniki:
Ciasteczka
  • 8 łyżek płatków owsianych
  • 3 łyżki kakao
  • 1 banan
  • 2 białka jajek
Krem 
  • 6 łyżek kaszy jaglanej (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 0,5l mleka migdałowego
  • 3 łyżeczki stevi
Przygotowanie:
Ciasteczka
  1. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zblendować.
  2. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć masę na kształt małych, płaskich ciasteczek.
  3. Ciasteczka piec około 15 minut w 180 stopniach.
Krem 
  1. Kaszę jaglaną opłukać, a następnie ugotować w mleku z dodatkiem stevi, po czym ostudzić i zblendować na gładki krem.
  2. Upieczone ciasteczka przełożyć masą.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (14 ciasteczek)- ok. 1005kcal
1 ciasteczko- ok. 72kcal

Prezenty na Mikołajki II
 

15 komentarzy:

  1. Ciasteczka z kremem jaglanym...;-). To dopiero musi byc pyszne. Madziu,czy ten krem jest gesty? Wiesz pewnie o co mi chodzi;-). Czy po gryzie;-),krem nie wylatuje z ciastka? Chyba,ze jest to ciacho na jeden kes;-).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jest bardzo gęsty, jeśli podczas blendowania kaszy nie dodasz dodatkowo żadnego płynu to masa będzie bardzo gęsta :)

      Usuń
  2. Ale fajne, porywam z dwie sztuki i uciekam :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten wypływający niemalże krem wygląda obłędnie. <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawy pomysł na ciacha i uroczy dzbanuszek :)

    OdpowiedzUsuń
  5. wyglądają jam domowe oreo...ale na pewno 100x lepsze ;-P

    OdpowiedzUsuń
  6. widziałam na FB :) wyglądają rewelacyjnie! nigdy nie jadłam jeszcze kremu z kaszy jaglanej

    OdpowiedzUsuń
  7. Jestem pewna, że są pyszne, a dzbanuszek śliczny :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Urocze ciemne markizy z nieśmiertelnym i zawsze pysznym jaglanym kremem. To jest to!
    P.S. Dzbanuszek jest rozczulający :)

    OdpowiedzUsuń
  9. aż proszą się aby je zjeść

    OdpowiedzUsuń
  10. zrobiłam na razie same ciastka (bez kremu) i po dodaniu kako wszystko zrobiło się tak gęste, ze dodałam jeszcze trochę banana i wody bo nie mogłam go wymieszać. Piekłam 15 min w 200 stopniach i wyszły.

    OdpowiedzUsuń