8 kwietnia 2015

BANANOWE BABECZKI Z NERKOWCÓW

Moimi ulubionymi orzechami są nerkowce. Przemycam je prawie do każdego słodkiego dania :)
Miękkie, kremowe, subtelne w smaku orzechy są moim numerem 1!

Najbardziej lubię je chrupać tak po prostu- prosto z paczuszki, ale czasem pokuszę się o przygotowanie na ich bazie jakiegoś wypieku. Jak przystało na łasucha musiało być słodko, dlatego tym razem przygotowałam wspaniałe, delikatne babeczki z dodatkiem bananów- mogę powiedzieć tylko jedno: POLECAM! :)


Składniki:
  • 0,5 szklanki orzechów nerkowca (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 2 łyżki mąki ryżowej pełnoziarnistej
  • 1 dojrzały banan
  • 1 białko jajka
Przygotowanie:
  1. Orzechy nerkowca zmielić na mąkę.
  2. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połączyć za pomocą blendera.
  3. Masę przełożyć do foremek sylikonowych, a na wierzch ułożyć całe orzechy nerkowca.
  4. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Minimum składników, a efekt i smak maksymalny! :)


*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (5 babeczek)- ok. 435kcal
1 babeczka- ok. 87kcal

Wielkanocne Smaki - edycja V

19 komentarzy:

  1. Prościej już się chyba nie da :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Liczy się efekt, a nie to, ile czego było. ;)
    U mnie w kuchni było bardzo podobnie, ale inaczej dzisiaj. ;) Wrzucę dziś lub jutro na bloga. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Babeczki z nerkowców musza smakować niesamowicie;)

    OdpowiedzUsuń
  4. świetne babeczki, zjadłabym taką :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Też uwielbiam nerkowce! :D A takie babeczki zawsze przyjmę! ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Też uwielbiam nerkowce, najlepsze orzechy!

    OdpowiedzUsuń
  7. jak wczoraj przeglądałam durszlak i nie załadowały mi się zdjęcia (internet słaby) to po przeczytaniu tytułu posta wiedziałam, że takie cuda to na pewno Twoje! ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam nerkowce! Są również moim nr 1! Obawiam się trochę, że stracą swój urok po zblendowaniu, wymieszaniu z mąką i innymi składnikami. Czy nadal smakują tak obłędnie?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wiadomo, że nie smakują tak jak jedzone prosto z paczki :) ale posmak nerkowcowy pozostaje i to jest równie świetne :)

      Usuń
  9. Też bardzo lubię nerkowce. Super te babeczki :-)

    OdpowiedzUsuń
  10. nerkowce są cudowne, uwielbiam je!

    OdpowiedzUsuń
  11. Fajne babeczki :) lubię nerkowce! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Super składniki do tych babeczek :) Muszą być bardzo dobre :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Babeczki wyglądają świetnie. I pomyśleć, że ja tak rzadko używam nerkowców :/ Czas to zmienić, zdecydowanie! :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Dzisiaj upieklam babeczki. Wyszly super. Goraco polecam.

    OdpowiedzUsuń
  15. Wyglądają pysznie i zdrowo ;)

    OdpowiedzUsuń
  16. Uwielbiam banany a te babeczki wyglądają smaczne :D

    OdpowiedzUsuń