WEGAŃSKIE!!!
Wiosna rozkwita dookoła, dlatego postanowiłam uczcić to lodami!Lody w wersji wegańskiej lub niewegańskiej- wybór należy do Ciebie! ;)
Składniki:
- 4 łyżki kaszy jaglanej
- 1 szklanka mleka roślinnego (lub krowiego)
- 1 dojrzały banan
- 3 połówki brzoskwiń
- 1 łyżeczka stevi
- garść rodzynek
- Kaszę jaglaną opłukać dwukrotnie w wodzie, a następnie ugotować w 3/4 szklanki mleka z dodatkiem stevi (do wchłonięcia całego płynu).
- W jednej misce zblendować ugotowaną kaszę, banana i resztę mleka.
- Dorzucić garść rodzynek i wymieszać.
- W drugiej misce zblendować brzoskwinie.
- Następnie przełożyć do foremek po jednej warstwie z każdego musu.
- Pozostawić na noc w zamrażarce!
Aby ułatwić sobie wyjęcie lodów, potrzymać każdy kilka minut pod strumieniem ciepłej wody. Na pewno z łatwością wyciągnięcie je z foremek ;)
Kalorie:
Całość (6 lodów)- ok. 600kcal
1 lód- ok. 100kcal
Oooo!! Przepis brzmi bardzo prosto:) Może spróbuję wykonać..? Przyznam, że nigdy jeszcze nie robiłam lodów:) hihi :)) ..ale za to kokosowe ciasto z fasoli zrobię jutro, o! :)
OdpowiedzUsuńZapraszam w odwiedzinki:)
Pozdrawiam
Kamila
Polecam, bo są naprawdę dobre! :)
UsuńNo i oczywiście daj znać jak ciasto wyszło :)
Lody jaglane?! Nie jadłam, ale coś czuję, że smakują pysznie! :)
OdpowiedzUsuń