Doskonały zastrzyk energii, który posiada mnóstwo składników odżywczych!
Jednym słowem batony napakowane bakaliami! :)
Składniki:
Spód:
Warstwa:
- 100g orzechów nerkowca
- 50g migdałów
- 50g orzechów włoskich
- 50g suszonych śliwek
- 50g suszonych moreli
- 60g rodzynek
- 50g płatków żytnich
- 2 banany
- Zmielone orzechy na spód wymieszać z jajkami i stevią.
- Spód wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia na warstwę grubości około 0,5-1 cm.
- Pozostałe składniki na wierzchnią warstwę rozdrobnić i pokroić, wymieszać ze zblendowanymi bananami.
- Masę na wierzch wykładać na wcześniej przygotowany spód, mocno dociskając (aby warstwy się połączyły).
- Całość piec w piekarniku przez około 15-20 min w temperaturze 180stopni.
- Po wyciągnięciu z piekarnika pokroić na kawałki i pozostawić do wystygnięcia.
Niech was nie przestraszy ilość kalorii, ponieważ takie batoniki to samo zdrowie i kalorie dające energię szczególnie w mroźne dni!
* Ja uwielbiam takie batoniki zajadać popijając koktajlem owocowym! Nie ma nic pyszniejszego! :)
Kalorie:
Całość (14 batoników)- ok. 2900kcal
1 batonik- ok. 207kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz