Składniki:
- pół kg marchwi
- 2 szklanki bulionu warzywnego
- łyżeczka masła klarowanego
- sól, pieprz, imbir
- dodatkowo do podania: 4 łyżki ryżu brązowego, szczypiorek
- Marchew obrać i pokroić w talarki.
- Na patelni rozgrzać masło i wrzucić marchew.
- Po chwili zalać to bulionem i dusić do miękkości.
- Wszystko zblendować na gładki krem i przyprawić do smaku.
*Jeżeli posiadacie świeży imbir, będzie on jeszcze bardziej aromatyczny, niż ten w formie sproszkowanej.
Krem jest naprawdę wyśmienity, a do tegoprosty w wykonaniu. Nie potrzebujemy również dużej i skomplikowanej ilości składników!
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 380kcal
1 porcja- ok. 190kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz