31 maja 2020

Kaszotto gryczane i kapusta kiszona

Składniki:

  • kasza gryczana palona - 300 g
  • oliwa - 1 łyżka
  • czosnek - 4 ząbki
  • cebula - 1 szt.
  • pomidory suszone - 200 g
  • brokuł - 1 szt.
  • cukinia - 1 szt.
  • fasola czerwona (konserwowa lub ugotowana) - 240 g
  • szczypiorek - 2 łyżki
  • sól - 1 łyżeczka
  • papryka wędzona mielona - 1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona - 1 łyżeczka
  • kapusta kiszona - 2 szklanki


Przygotowanie:

  1. Kaszę gryczaną ugotuj.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż posiekane czosnek i cebulę.
  3. Następnie dodaj pokrojone pomidory suszone, rozdrobnionego brokuła i kawałki cukinii.
  4. Całość zalej szklanką wody, przypraw i duś przez około 10 minut.
  5. Gotowe kaszotto nałóż na talerz wraz z kapustą kiszoną.


Kalorie:
Całość (6 porcji) - ok. 2145 kcal
1 porcja - ok. 358 kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz