25 sierpnia 2019

KREM JAGLANY ZA BAOBABEM I TOFU



Składniki:

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 2 szklanki napoju owsianego
  • 1 łyżka ksylitolu
  • 1 łyżka baobabu
  • 180 g tofu naturalnego
  • 1 banan
  • garść borówek
  • 1/4 granatu
  • garstka orzechów pecan
  • 1 pasek gorzkiej czekolady

Przygotowanie:

  1. Kaszę jaglana dokładnie opłucz, a następnie ugotuj w mleku z dodatkiem ksylitolu.
  2. Pod koniec gotowania wmieszaj zblendowane na krem tofu oraz baobab. Jaglankę przełóż do miseczek.
  3. Każdy talerz udekoruj plastrami banana, borówkami, granatem, pecanami oraz kawałkami czekolady.
Kalorie:
Całość (2 porcje) - ok. 1265kcal
1 porcja - ok. 633kcal



Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz