Składniki:
- 100 g kaszy jaglanej
- 2 szklanki napoju owsianego
- 1 łyżka ksylitolu
- 1 łyżka baobabu
- 180 g tofu naturalnego
- 1 banan
- garść borówek
- 1/4 granatu
- garstka orzechów pecan
- 1 pasek gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
- Kaszę jaglana dokładnie opłucz, a następnie ugotuj w mleku z dodatkiem ksylitolu.
- Pod koniec gotowania wmieszaj zblendowane na krem tofu oraz baobab. Jaglankę przełóż do miseczek.
- Każdy talerz udekoruj plastrami banana, borówkami, granatem, pecanami oraz kawałkami czekolady.
Kalorie:
Całość (2 porcje) - ok. 1265kcal
1 porcja - ok. 633kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz