9 kwietnia 2019

WEGAŃSKIE LECZO Z OGÓRKIEM KISZONYM



Składniki:

  • 2 papryki czerwone

  • 2 papryki żółte

  • 1 cebula czerwona

  • 3 marchewki

  • 500g pieczarek

  • 1 cukinia

  • 5 ogórków kiszonych

  • 1 kostka tofu wędzonego

  • 500ml passaty pomidorowej

  • 1 łyżka sosu ostrygowego

  • 1 łyżka octu z pestek winogron

  • 300g kaszy jaglanej

  • natka pietruszki

  • 1 łyżka oleju z pestek winogron

  • 2 łyżki słonecznika

  • przyprawy: papryka słodka, papryka ostra, sól, pieprz, majeranek


Przygotowanie:

  1. Kaszę jaglaną ugotuj i rozłóż na 6 porcji.

  2. Na patelni rozgrzej olej, a następnie podsmaż posiekaną cebulę oraz pokrojone w paski papryki i marchewkę.

  3. Całość dopraw i chwilę podsmaż, po czym dołóż pieczarki i cukinię.

  4. Gdy warzywa zmiękną dodaj pokrojone ogórki kiszone, sos ostrygowy, ocet oraz passatę.

  5. Leczo zagotuj. Podawaj z wcześniej ugotowaną kaszą, natką pietruszki i słonecznikiem.


Kalorie:

Całość (6 porcji) - ok. 2040kcal

1 porcja - ok. 340kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz