17 lutego 2019

OWSIANKA Z KARMELIZOWANYMI JABŁKAMI

Owsianka to moje ulubione śniadanie, a czasem nawet kolacja ;)

Ostatnio uwielbiam wersję z jabłkami i orzechami!



Składniki:

  • 5 łyżek płatków owsianych

  • 1 szklanka mleka ryżowego

  • 1 mały banan

  • 1 małe jabłko

  • 1 łyżka syropu z agawy

  • trochę cynamonu

  • 1 łyżeczka pestek dyni

  • 1 łyżeczka masła orzechowego

  • kilka orzechów pecan


Przygotowanie:

  1. Płatki owsiane wymieszaj ze zgniecionym bananem i mlekiem - całość zagotuj.

  2. Jabłka pokrój w plastry i karmelizuj na rozgrzanej patelni z dodatkiem syropu z agawy oraz cynamonu.

  3. Gotową owsiankę podaj z jabłkami, orzechami, pestkami dyni i masłem orzechowym.


Kalorie:

Całość (1 duża porcja) - ok. 705kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz