30 grudnia 2018

KOLOROWA OWSIANKA

Przerwa międzyświąteczna sprzyja celebracji jednego z moich ulubionych posiłków - śniadania!

A nic nie smakuje lepiej niż ciepła owsianka z dodatkiem świeżych owoców!



Składniki:

  • 8 łyżek płatków owsianych

  • 1 łyżka zmielonego lnu

  • 2,5 kubka mleka ryżowego

  • 2 garście borówek

  • 2 mandarynki

  • 2 daktyle

  • 2 łyżki masła orzechowego

  • daktyle w surowej czekoladzie


Przygotowanie:

  1. Płatki owsiane wymieszaj z lnem, zalej mlekiem i ugotuj.

  2. Gotową owsiankę przełóż do miseczek i udekoruj owocami, daktylami w surowej czekoladzie oraz daktylami świeżymi wypełnionymi masłem orzechowym.


Kalorie:

Całość (2 porcje) – ok. 1255kcal

1 porcja – ok. 627kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz