21 czerwca 2018

KASZTANOWA GRANOLA BEZ PIECZENIA

Szybka w przygotowaniu granola, która składa się jedynie z kilku produktów!

Słodka i pożywna. Stanowi idealny dodatek do mleka lub smoothie bowl ;)



Składniki:

  • 200g płatków kasztanowych

  • garść orzechów włoskich

  • 150g daktyli

  • 3 łyżki soku pomarańczowego

  • żurawina słodzona sokiem jabłkowym

  • nerkowce




Przygotowanie:

  1. Daktyle zblenduj na mus z sokiem pomarańczowym.

  2. Płatki kasztanowe i orzechy pokrusz i wymieszaj dokładne z musem daktylowym, aż powstanie zbita masa.

  3. Masę podziel na mnejsze kawałki, a następne wymieszaj je z żurawiną i nerkowcami.




Kalorie:

Całość (8 porcji) – ok. 1780kcal

1 porcja – ok. 223kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz