2 stycznia 2018

TARTA Z KREMEM JAGLANYM I LETNIMI OWOCAMI

Pyszna tarta bez pieczenia!

Letnie, kwaskowate owoce nadają jej wyjątkowy smak! ;)



Składniki:

Spód

Masa

  • 200g płatków jaglanych

  • 750ml mleka ryżowego

  • 4 łyżki cukru kokosowego

  • mrożone owoce


Przygotowanie:

  1. Daktyle namocz, odcedź i zblenduj na mus wraz z sokiem.

  2. Mus daktylowy połącz z amarantusem, powstałe ciasto wyłóż na blaszkę (wyłożoną folią spożywczą), formując również brzegi.

  3. Płatki jaglane ugotuj w mleku, pod koniec gotowania dodaj cukier i całość dokładnie zblenduj.

  4. Masę jaglaną wyłóż do wcześniej przygotowanego spodu, całość udekoruj owocami i odstaw do lodówki (ciasto powinno stężeć).


Kalorie:

Całość (10 kawałków) - ok. 2240kcal

1 kawałek - ok. 224kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz