3 grudnia 2017

KORZENNE CIASTO MARCHEWKOWE

Pozostając w świątecznym klimacie serwuję dzisiaj korzenne ciasto marchewkowe!

Delikatne, a jednak z charakterem!



Składniki:

  • 5 marchewek

  • 15 daktyli

  • 15 łyżek mielonych płatków owsianych

  • 10 łyżek pełnoziarnistych płatków owsianych

  • 3 łyżki syropu z agawy

  • sok z połowy cytryny

  • przyprawy: cynamon, kardamon, gałka muszkatołowa

  • polewa: 2 banany, 3 łyżki karobu

  • dodatki: płatki kokosa, granat


Przygotowanie:

  1. Marchewkę obierz i zetrzyj na małych oczkach.

  2. Daktyle namocz, a następnie zblenduj na mus.

  3. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połącz, po czym wyłóż powstałą masę do formy i odstaw do schłodzenia.

  4. Banany i karob zblenduj, powstałą polewą polej ciasto.

  5. Każdy kawałek posyp granatem i płatkami kokosa.


Kalorie:

Całość (20 kawałków) – ok. 1775kcal

1 kawałe – ok. 89kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz