14 września 2017

PĘCZANKA Z OWOCAMI I MIODEM Z SOKIEM Z BZU

Owsianka... Jaglanka... Gryczanka... Pora na Pęczankę!

Brzmi nieco komicznie, ale smakuje rewelacyjnie...!

Pożywne, ciepłe, pełne witamin śniadanie :)



Składniki:

  • 200g kaszy pęczak

  • 2 nektarynki

  • 3 garście malin

  • 3 garście borówek

  • 2 banany

  • chlust mleka jaglanego

  • 2 łyżki lnu mielonego

  • do podania: miód z sokiem z bzu, mleko jaglane


Przygotowanie:

  1. Kaszę pęczak ugotuj, a następnie wymieszaj z pokrojonymi owocami i zblenowanymi bananami, mlekiem oraz lnem.

  2. Całość przełóż do naczynia i zapiekaj przez około 35 minut.

  3. Pęczankę podawaj z mlekiem polaną miodem.


Kalorie:

Całość (6 porcji) - ok. 1600kcal

1 porcja - ok. 267kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz