2 sierpnia 2017

RAW CIASTECZKA MALINOWE

Malinki... słodkie malinki!

Najlepiej smakują wyjadane prosto z pojemniczka!
Ale przecież jak przystało na blogera kulinarnego nie można odpuścić sobie małych eksperymentów!

Takim też były dzisiejsze ciasteczka, które zaskoczyły mnie bardzo pozytywnie :)
Słodko - kwaśne, dodają kopa energetyczne, a przy okazji zapewniają solidną dawkę witamin!


Składniki:
  • 200g płatków owsianych
  • 100g nerkowców
  • 200g malin
  • 10 daktyli
Przygotowanie: 
  1. Płatki owsiane rozdrobnij wraz z nerkowcami za pomocą malaksera.
  2. Maliny oraz daktyle dokładnie rozgnieć i połącz je z rozdrobnionymi suchymi składnikami - całość porządnie wymieszaj.
  3. Z powstałej masy uformuj ciasteczka, które następnie schłodź w lodówce. 

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (20 ciasteczek) - ok. 1510kcal
1 ciasteczko - ok. 76kcal

2 komentarze: