23 sierpnia 2017

POMIDOROWO - JARMUŻOWY MAKARON Z ORZECHAMI LASKOWYMI

Pożywny, wegański posiłek, który można przygotować z dosłownie kilku składników!
Dodatek orzechów laskowych bardzo urozmaica smak i nadaje całości charakteru :)


Składniki:
  • 500g makaronu kukurydzianego
  • 200g jarmużu
  • 8 pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka syropu z agawy
  • 2 łyżki orzechów laskowych
  • przyprawy: papryka wędzona, papryka słodka, sól himalajska, pieprz, tymianek
Przygotowanie:
  1. Makaron ugotuj i odcedź.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę, a następnie podsmaż posiekaną cebulkę, czosnek, pokrojone pomidory oraz jarmuż z przyprawami.
  3. W momencie, gdy większość wody odparuje dodaj syrop z agawy i wymieszaj z ugotowanym makaronem.
  4. Gotowe danie posyp uprażonymi i posiekanymi orzechami laskowymi. 

Kalorie:
Całość (6 porcji) - ok. 2415kcal
1 porcja - ok. 403kcal

1 komentarz: