10 lipca 2017

SAJGONKI OWOCOWE

Bo sajgonki można też jeść na deser!
I to z soczystymi, słodkimi owocami oraz królową kasz- kaszą jaglaną!

Jeśli ktoś lubi słodkie desery lub obiady, tak jak ja to na pewno zasmakują mi te proste w przygotowaniu sajgonki ;)


Składniki:
  • 3 łyżki kaszy jaglanej
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka miodu
  • 3 arkusze papieru ryżowego
  • trochę: malin, jagód, agrestu, brzoskwini
Przygotowanie:
  1. Kaszę opłukaj i ugotuj w mleku.
  2. Ostudzoną kaszę wymieszaj z miodem.
  3. Każdy arkusz papieru ryżowego namocz w wodzie, a następnie nałóż na niego kaszę oraz owoce i zawiń.
  4. Sajgonki dodatkowo podaj z owocami. 
Kalorie:
Całość (3 sajgonki)- ok. 415kcal
1 sajgonka- ok. 138kcal

1 komentarz: