26 marca 2017

BATONIKI MIGDAŁOWO- FIGOWE

I kolejna pyszna, a zarazem zdrowa przekąska, czy deser ;)
Dodają mnóstwo energii, a do ich przygotowania wystarczy zaledwie kilka składników!


Składniki:
  • 250g migdałów
  • 150g płatków owsianych
  • 200g fig
  • 4 łyżki soku wyciśniętego z pomarańczy
Przygotowanie:
  1. Figi sparzyć wrzątkiem, odcedzić i zblendować z sokiem pomarańczowym.
  2. Migdały zmielić wraz z płatkami, dodać mus figowy i całość porządnie wymieszać.
  3. Masę wyłożyć do blaszki wyłożonej folią spożywczą, bądź papierem do pieczenia- schłodzić.
  4. Po schłodzeniu całość pokroić na kawałki.

Kalorie:
Całość (15 batonów)- ok. 2590kcal
1 baton- ok. 173kcal

3 komentarze: