To szybko nadrabiam, faszeruję, zapiekam i gotowe! ;)
Składniki:
- 4 czerwone papryki
- 8 łyżek kaszy jaglanej (Green Essence)*
- garść alg morskich arame
- mały brokuł
- czerwona cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju arganowego
- przyprawy: sól himalajska, tymianek, papryka słodka, curry
- Z papryki odciąć kapelusze i wyciąć gniazda nasienne, po czym upiec w piekarniku (180 stopni/ 25 minut).
- Algi namoczyć przez około 5 minut, kolejne 15 minut gotować.
- Kaszę jaglaną opłukać i również ugotować.
- Na patelni rozgrzać olej arganowy, podsmażyć posiekane cebulę i czosnek, następnie wrzucić drobno pokrojonego brokuła i również przez chwilę podsmażyć.
- Na koniec dodać kaszę jaglaną i algi, całość doprawić i wymieszać.
- Upieczone papryki nafaszerować przygotowaną kaszą z dodatkami i piec przez kolejne 5 minut (5 minut/180 stopni).
Kalorie:
Całość (4 papryki)- ok. 930kcal
1 papryka- ok. 233kcal
Ciekawe połączenie :D
OdpowiedzUsuń