15 października 2016

DYNIOWY OMLET Z CIECIERZYCY

Już dawno nie było nic dyniowego, więc szybko nadrabiam i delektuję się delikatnym, dyniowym omletem!
Mus z pieczonej dyni, wyrazista mąka z ciecierzycy i kiełki, jako "wisienka na torcie" ;)

Lekko, pysznie- na śniadanie, obiad i kolację!


Składniki:
  • 1/4 małej dyni hokkaido
  • 1/3 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 1/3szklanki mąki z ciecierzycy
  • 1 łyżeczka oleju arganowego
  • szczypta soli kala namak (Green Essence)*
  • kiełki groszku
Przygotowanie:
  1. Dynię pokroić na kawałki i upiec w piekarniku (190stopni/15minut).
  2. Upieczoną dynię zblendować z jajkami, mlekiem, mąką z ciecierzycy i solą.
  3. Olej arganowy rozgrzać na patelni i wylać całą masę- smażyć z obu stron pod przykryciem.
  4. Podawać z kiełkami groszku- pycha! ;)
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)- wystarczy wpisać kod "CHIA100" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (1 DUŻY omlet)- ok. 450kcal

3 komentarze:

  1. Co za cudo *O*
    Zapraszam
    http://chrupacz-poranny.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda super, muszę poszaleć z dynią :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Sezonowo ;)
    Zapraszam do siebie - www.jedzrosliny.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń