28 lipca 2016

PASTA Z FASOLI KIDNEY Z SUSZONYMI POMIDORAMI

Małe co nieco, dodatek do dań głównych lub przekąska!
Pasta z fasoli zawiera w sobie wiele roślinnego białka i smaku ;)


Składniki:
  • 200g fasoli kidney
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • kilka pomidorów suszonych
  • 1 łyżeczka czarnuszki
  • przyprawy: sól himalajska, papryka słodka
Przygotowanie:
  1. Fasolę namoczyć przez całą noc, a następnie ugotować do miękkości (około godziny).
  2. Ostudzoną fasolę zblendować z przecierem, pomidorami suszonymi i przyprawami.
  3. Gotową pastę posypać czarnuszką i udekorować pomidorami suszonymi- podawać z ulubionymi dodatkami.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (4 porcje)- ok. 935kcal
1 porcja- ok. 234kcal

3 komentarze:

  1. Wygląda smakowicie! Muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam pasty z fasoli więc tą koniecznie też muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń