Sezon na truskawki wciąż trwa. Na hasło "truskawki" każdy od razu wyobraża sobie smakowite desery z ich zastosowaniem. Jednak truskawki sprawdzają się świetnie również w połączeniach wytrawnych!
Dzisiaj propozycja na pół słodko, pół wytrawnie! Idealna na upalne dni :)
Składniki:
- 0,5l soku wyciśniętego z buraków
- 1kg truskawek
- szklanka mleka gryczanego
- 120g makaronu owsianego rurki (Green Essence)*
- garść nerkowców
Przygotowanie:
- Makaron owsiany ugotować, odcedzić oraz przelać zimną wodą.
- Truskawki zblendować, a następnie wymieszać z sokiem z buraków i mlekiem gryczanym.
- Gotowy chłodnik podawać z makaronem i orzechami nerkowca.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (4 porcje)- ok. 1250kcal
1 porcja- ok. 313kcal
uwielbiam chłodniki,a ten w dodatku ma taki ładny kolor
OdpowiedzUsuń