20 czerwca 2016

TRUSKAWKOWO- BURACZKOWY CHŁODNIK Z MAKARONEM OWSIANYM

Sezon na truskawki wciąż trwa. Na hasło "truskawki" każdy od razu wyobraża sobie smakowite desery z ich zastosowaniem. Jednak truskawki sprawdzają się świetnie również w połączeniach wytrawnych!

Dzisiaj propozycja na pół słodko, pół wytrawnie! Idealna na upalne dni :)


Składniki:
  • 0,5l soku wyciśniętego z buraków
  • 1kg truskawek
  • szklanka mleka gryczanego
  • 120g makaronu owsianego rurki (Green Essence)*
  • garść nerkowców
Przygotowanie:
  1. Makaron owsiany ugotować, odcedzić oraz przelać zimną wodą.
  2. Truskawki zblendować, a następnie wymieszać z sokiem z buraków i mlekiem gryczanym.
  3. Gotowy chłodnik podawać z makaronem i orzechami nerkowca.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!! 
 
Kalorie:
Całość (4 porcje)- ok. 1250kcal
1 porcja- ok. 313kcal

1 komentarz:

  1. uwielbiam chłodniki,a ten w dodatku ma taki ładny kolor

    OdpowiedzUsuń