2 czerwca 2016

KOKOSOWE CIASTO Z BUDYNIEM JAGLANYM I TRUSKAWKAMI

Wprawdzie Dzień Dziecka był wczoraj, ale ja dzisiaj nadrabiam i serwuję pyszne słodkości na nadchodzący weekend!

Uwielbiam mąkę kokosową... do tego budyń jaglany i świeże, pachnące, pełne słodyczy truskawki- brzmi dobrze? ;) No pewnie! A smakuje jeszcze lepiej :)


Składniki:
Spód
  • 6 łyżek mąki kokosowej (Green Essence)*
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 1/3 szklanki mleka 0,5%
  • 4 jajka
  • 2 łyżki ksylitolu
Budyń
  • 100g kaszy jaglanej
  • 600ml mleka 0,5%
  • 3 łyżki ksylitolu
Dodatki
  • świeże truskawki
  • płatki migdałowe

Przygotowanie:
Spód
  1. Wszystkie składniki na spód dokładnie ze sobą zblendować.
  2. Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 20 minut w 180 stopniach.
Budyń
  1. Kaszę jaglaną dokładnie opłukać, a następnie zalać mlekiem i ugotować (do wchłonięcia całego mleka przez kaszę).
  2. Po ugotowaniu dodać ksylitol i zblendować na gładko- nałożyć na upieczony spód.
Dodatki
  1. Na masę budyniową poukładać kawałki truskawek, a całość posypać płatkami migdałowymi.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!! 
 
Kalorie:
Całość (25 kawałków)- ok. 1485kcal
1 kawałek- ok. 59kcal

2 komentarze:

  1. mam wszystkie składniki, mogę robić! :) wygląda bardzo apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda zachęcająco :D
    Pozdrawiam.
    muuooaa.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń