20 stycznia 2017

BABECZKI MARCHEWKOWE Z MIGDAŁAMI

Chodziło za mną coś słodkiego, ale nie do końca wiedziałam co... oczywiście z pomocą przyszły ostatnie marchewki w lodówce! Od razu przypomniałam sobie jak bardzo lubię słodkości marchewkowe!

Robiłam już kilka marchewkowych deserów, np.:
KASZTANOWE CIASTO Z MARCHEWKĄ
RAW CIASTO MARCHEWKOWE
MARCHEWKOWE BABECZKI Z KREMEM STRACIATELLA

A tym razem coś prostszego! Kilka nieskomplikowanych składników i słodka przekąska gotowa!


Składniki:
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej
  • 4 łyżki mąki ryżowej
  • 4 marchewki
  • 3 jajka
  • banan
  • 20g cukru waniliowego
  • 12 migdałów
Przygotowanie: 
  1. Marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach.
  2. Jajka zblendować z bananem oraz cukrem, do tego wmieszać marchew oraz mąki.
  3. Masę przełożyć do foremek, na wierzchu każdej babeczki ułożyć migdał- piec około 20 minut w 180 stopniach.

Kalorie:
Całość (12 babeczek)- ok. 850kcal
1 babeczka- ok. 71kcal




2 komentarze:

  1. Jakie łatwe i jakie smaczne 😀

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie babeczki :) u nas świetnie smakują do herbaty zaparzanej na przefiltrowanej wodzie :) czyli jest zdrowo i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń