Robiłam już kilka marchewkowych deserów, np.:
KASZTANOWE CIASTO Z MARCHEWKĄ
RAW CIASTO MARCHEWKOWE
MARCHEWKOWE BABECZKI Z KREMEM STRACIATELLA
A tym razem coś prostszego! Kilka nieskomplikowanych składników i słodka przekąska gotowa!
Składniki:
- 4 łyżki mąki kukurydzianej
- 4 łyżki mąki ryżowej
- 4 marchewki
- 3 jajka
- banan
- 20g cukru waniliowego
- 12 migdałów
- Marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach.
- Jajka zblendować z bananem oraz cukrem, do tego wmieszać marchew oraz mąki.
- Masę przełożyć do foremek, na wierzchu każdej babeczki ułożyć migdał- piec około 20 minut w 180 stopniach.
Kalorie:
Całość (12 babeczek)- ok. 850kcal
1 babeczka- ok. 71kcal
Jakie łatwe i jakie smaczne 😀
OdpowiedzUsuńLubię takie babeczki :) u nas świetnie smakują do herbaty zaparzanej na przefiltrowanej wodzie :) czyli jest zdrowo i smacznie :)
OdpowiedzUsuń