25 listopada 2015

MAKARON Z PESTO Z AWOKADO

Moje uwielbienie do makaronów ostatnio nie dawało o sobie znać, zatem szybko wzięłam się do pracy i przygotowałam bardzo szybki posiłek- makaron z pesto na bazie awokado!

Było lekko, ale pysznie i co najważniejsze szybko! Takie obiady sprawdzają się idealnie w zabiegane dni!


Składniki:
  • 50g makaronu ryżowo- kukurydzianego spaghetti
  • 2 małe awokado
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • kiść koperku
  • 2 łyżki pestek dyni
  • kilka pomidorków koktajlowych
Przygotowanie:
  1. Awokado obrać ze skórek i pokroić na mniejsze kawałki, po czym zblendować na gładko z dodatkiem soku z cytryny, sosu sojowego, koperku oraz pestek dyni.
  2. Makaron ugotować, gotowy makaron wymieszać z pesto.
  3. Całość podać oprószone pestkami dyni i pomidorkami koktajlowymi.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Menu dla diabetyka

Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 545kcal
1 porcja- ok. 273kcal