23 listopada 2014

MIGDAŁOWY BUDYŃ JAGLANY Z OPUNCJĄ

Druga odsłona tego jakże ciekawego owocu- opuncji! Posiada bardzo specyficzny smak, jednak mi bardzo zasmakowała.

Dzisiaj zdecydowałam się na zrobienie budyniu o smaku migdałowym na bazie kaszy jaglanej.
Szczerze mówiąc niewiele różni się on w konsystencji od tego tradycyjnego, powiem więcej- jest lepszy!

Z resztą sami spróbujcie :)


Składniki:
  • 7 łyżek kaszy jaglanej (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 500ml mleka migdałowego
  • pół banana
  • 2 łyżeczki stevi
  • dodatkowo: opuncja, migdały (firmy OWOCOWY RAJ)*
Przygotowanie: 
  1. Kaszę jaglaną dwukrotnie opłukać, a następnie ugotować w mleku migdałowym z dodatkiem stevi.
  2. Ugotowaną kaszę zblendować z bananem.
  3. Całość podać z całymi migdałami i kawałkami opuncji.
Świetna propozycja na zdrowy deser- dla dzieci, dla tych na diecie, dla każdego łasucha! :)

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" (przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 565kcal
1 porcja- ok. 283kcal

W orzechowym raju 3